Vara este o bucurie deplină să poţi purta în voie vestimentaţie lejeră, dar şi un prilej perfect pentru a pune feminitatea în valoarea. În multe cazuri, cireaşa de pe tort a unei vestimentaţii sunt chiar tocurile înalte. Şi totuşi, purtate îndelung şi mai ales pe străzi cu piatră cubică tocurile pot crea neplăceri. Despre acestea am discutat cu dr. Bogdan Ruse, medic ortoped, dar şi despre înălţimea ideală a pantofilor cu toc.

CSÎD: Vara este momentul în care femeile poartă fel şi fel de încălţări. Se întâmplă să ajungă des femei la ortoped din cauza încălţămintei la modă?
Dr. Bogdan Ruse: 
Da, şi la cabinetul meu se poate observa asta, o dată cu încheierea sezonului rece. Dispariţia condiţiilor meteo neprietenoase face ca mersul să fie mai uşor, mai agreabil, iar femeile aleg să poarte tocuri înalte. Vara este o perioadă în care frecvenţa problemelor provocate de purtarea acestui tip de încălţăminte este crescută, într-adevăr. Dar trebuie să spun că încălţămintea neadecvată, şi aici nu vorbesc neapărat despre cea cu tocuri înalte, provoacă incidente grave, după cum ştiţi, şi iarna. Aşa că trebuie să fim atenţi în permanenţă la cum şi cu ce ne încălţăm.

CSÎD: Ce probleme apar de la tocuri?

…Citește tot interviul aici